Chockstart sänkte IBF Dalen

210 sekunder in i den första perioden tar IBF Dalen time out, då har motståndarna Umeå Västra redan satt bollen i nät hela 4 gånger! Trots mycket tid kvar av matchen blir denna öppning allt för tuff för Dalenlaget och man får tillslut se sig besegrade med 9-5 (4-2, 4-1,1-2) i öppningsmatchen av grupp B i Dam Elit-klassen.

Ett i inledningen smart och elegant spelande Umeå Västra kan alltså allt för enkelt spela bort den för ivriga förstapressen som Dalenspelarna försöker sätta. Detta leder till ett antal mycket fina klapp-klapp mål där bollen går som på ett snöre, och där man med fördel kan lyfta fram matchens 4-0 mål genom Emma Enholm som ett typexempel på ett sådant mål. Efter time outen besinnar sig Dalen något i pressen och inleder ett försök att arbeta sig in i matchen. Som närmast är man vid 4-2 då man endast är två mål ifrån att vara ikapp, men detta är en match som tack vare inledningen inte blir en match att förta sig i för att segra för Umeå Västra.

Det märks att lagen är i uppstartsfasen av säsongen och att båda lagens spel kommer att stabiliseras upp en hel del redan under denna cups gång. Bägge lagens spel i den egna zonen lämnade en hel kvar att önska vilket ofta ledde till att ganska stora ytor gavs för motståndet att operera i. Något som främst de mer rutinerade spelarna (tex. Frida Eriksson och Marie Häggström för att nämna några) i Umeå Västra mycket skickligt utnyttjade. Även Dalen bjöd på några riktigt fina offensiva prestationer och mål och highlights paketet från denna match bjuder på stor underhållning och är något som starkt kan rekommenderas att kolla in. Dalen får ta nya tag redan under fredagen med match mot Örnsköldsvik IBK medans Umeå Västra tar sig an samma motstånd under lördagen.

Se målen från matchen