IBK Dalen tog tredje raka segern (Elit Herr)

Ett redan finalklart Dalen med några av sina ordinarie spelare på bänken kunde under lördagskvällen räkna in ytterligare en seger på kontot när Wibax Piteå besegrades med säkra 8-2 (3-0,1-0,4-2).

Det var däremot inte fråga om någon överkörning då Wibax bjöd upp till bra motstånd. Fram tills det absoluta slutet av den första perioden var resultatet 1-0 och om inte Anton Grönlund i Dalen kassen bjudit på några högt kvalificerade räddningar hade det mycket väl kunnat vara oavgjort. Istället slappnade Wibax av för några sekunder och både 2-0 och 3-0 kom som ett brev på posten.

Andra perioden blir något händelsefattig och periodens enda mål gör i power play av ett hårt skjutande Rasmus Andersson. I den sista perioden öppnar matchen upp sig något mer och bland annat tillåts Wibax göra 2 mål. Dalen är dock aldrig riktigt nära att tappa greppet om matchen utan kan istället utöka sin ledning ytterligare och tillslut ganska bekvämt räkna in ytterligare tre poäng på cupkontot. I och med den matchen har ni Wibax Piteå spelat för det här året och som vanligt bjudit upp väl mot högklassigt motstånd. För Dalen väntar nu final under söndagen.