Team Thorengruppen vinnare i jämn match

Trots ett spelmässigt övertag och ledning under långa stunder av matchen var det ändå med ett nödrop som Team Thorengruppen till slut kunde vinna med 8-7 (1-1, 4-2 ,3-4) mot erkänt svårspelade Wibax Piteå i Herr Elitklassen.

TTG tar tag i den spelmässiga taktpinnen redan från början, men Wibax Piteå är långt ifrån ofarliga och ledda av sin första formation med Erik Nilsson i spetsen sticker man med jämna mellanrum upp i anfallszon i farliga raider. Genom nämnda Nilssons två mål i slutet av perioden är man dessutom något överraskande i ledning efter den första perioden.

När TTG både kvitterar och tar ledningen med två mål inför den sista perioden tyder det mesta på en väntad seger för SSL-nykomlingen. Men i en hackig och orytmiskt sista period med många avblåsningar får TTG svårt att nyttja sitt spelmässiga övertag och när Joel Grape i eget boxplay med drygt halva perioden kvar att spela lyckas sätta dit kvitteringen till 6-6 är skrällen nära. TTG visar dock på rutin och utan att stressa upp sig och till viss del tack vare en för Wibax olycklig 5 minuters utvisning kan man vända initiativet i matchen och tillslut vinna denna svårspelade match med 8-7.