Oavgjort gav Umeå Västra gruppsegern

Med en gruppseger på spel och chansen att slippa favoriten IBK Dalen redan i semifinalen var det mycket i potten för vinnaren i matchen mellan Örnsköldsvik IBK och Umeå Västra. Nu blev det ingen vinnare då matchen slutar 5-5 (2-1,1-2,2-2) men detta räcker för att Västra skulle ta hem gruppen tack vare bättre målskillnad.

Som siffrorna visar så är det en jämn match rakt igenom med två lag som följs åt större delen utav matchen. Sett till skapade chanser har Umeå Västra ett litet övertag medan ÖIBK ledda av sin första formation med Sanna Holmström i spetsen visar att man inte behöver mycket till chanser förrän bollen sitter i mål.

I inledningen av den tredje perioden snor ÖIBK åt sig en tvåmålsledning (den största målmässiga differensens lagen emellan under hela matchen) och en hel del pekar då på att ÖIBK kommer att stå som gruppsegrare. Men Västra vill annat och med mål från Alva Åsberg och Ida Gatugårds klubbor har man kvitterat matchen. Trots uttagen målvakt och en viss press från ångermanländskorna reder Västra ut anstormningen och får till slut med sig det önskade resultatet. Nu väntar alltså mindre än ett dygns vila innan det är dags igen för dessa lag att kliva ut på planen och ta sig an grupp A:s två bästa lag för att göra upp den så åtråvärda finalplatsen.

Kolla in målen från matchen!