RIG Umeå klara föra final efter tredje raka segern

RIG Umeå tog under lördagen sin tredje raka seger i HJ18 klassen efter att ha besegrat TTG Ungdom med 6-4 (3-1, 0-2, 3-1). Ett resultat som gör att man nu är helt klara för söndagens final.

Matchen blev dock långt ifrån så enkel som de tidigare matcherna kanske upplevts. Efter att ha tagit en stabil 3-0 ledningen under den första perioden skulle det sedan dröja ända till en bit in tredje perioden innan man skulle få håll på det tajta TTG försvaret igen. Efter att Emrick Wiggur satt det så viktiga 4-4 målet följde även ytterligare två mål, och raden av segrar förlängs nu ytterligare. Att få jaga i underläge ända in i den sista perioden är något nytt för detta RIG Umeå och säkert en väldigt nyttig erfarenhet för stundande JAS-säsong. En stor eloge till TTG Ungdom som genomför matchen på ett väldigt bra sätt med ett långa stunder svårforcerat försvarsspel och bra lugn med bollen. Förlusten innebär att TTG nu inte har sitt finalöde i egna händer utan måste nu invänta matchen IBF Dalen-GUIF.