Fin sista period gav TTG Ungdom segern i premiären

Då var den första matchen i årets Umeå Scandic Cup spelad och det blev TTG Ungdom som tillslut kunde stå som segrare efter att ha vänt underläge 1-2 i den sista perioden till seger mot IBF/IBS Dalen med 7-2 (0-1,1-1,6-1) i HJ18-klassen.

Det är annars Dalen laget som inleder matchen bäst med mest energi och ett rakare spel. Att Dalen s Axel Lundberg drygt halvvägs in i den första perioden därför kan ge sitt lag ledningen efter en fint genomförd spelvändning är därför långt ifrån ologiskt. Trots ett större bollinnehav och en del fina försök från TTG Us sida lyckas man inte skapa de där riktigt farliga chanserna.

Den andra perioden liknar den första på det sätt att TTG U är det mer spelförande laget, medan Dalen sticker upp i raka och snabba attacker. Detta ger lagen varit mål och därigenom en ledning för Dalen med 2-1 inför den sista perioden.

Väl där verkar bollinnehavet tag ut sin rätt och ett till synes tröttkört Dalen kan inte stå emot ett TTG U på kvitteringsjakt. Efter att Hugo Guneriusson tidigt i sista perioden sätter de så viktiga 2-2 målet slår man sedan aldrig av på takten och den så välkända ketchupeffekten är ett faktum, eller vad sägs om hela 6 mål i den sista perioden! Dalen snyggar siffrorna i slutet av matchen genom Lucas Arvidsson, men 7-3 förlust i den inledande cupmatchen är ett faktum för Dalen. Det finns dock inte allt för mycket tid till vare sig sörja en förlust eller fira en seger då bägge lagen fortsätter sitt cupspel redan på torsdag.