IBK Dalen mästarinnor i Umeå Scandic Cup

IBK Dalen höll för favoritskapet i finalen av Umeå Scandic Cup och kunde där besegra överraskningen Umeå Västra med 9-3 (3-2,2-1,4-0).

Den första perioden inleds med chanser åt bägge håll och publikens (framför skärmarna) förhoppningar kring en jämn och öppen match lär ha stigit i takt med varje byte av chans. Men lite oväntat får Dalen helt plötsligt stäm i sitt presspel och mer effektivitet i sina skapade chanser vilket gör att väldigt plötsligt står 3-0 på tavlan. En känsla av att matchen redan nu är på väg att rinna Västra hur händerna är precis på väg att infinna sig när Linn Lundström två gånger om hittar Linnea Bäckström på bortre stolpen och helt plötsligt är matchen i allra högsta grad levande igen och 3-2 är ett faktum innan paus.

Den andra perioden blir i stora delar en kopia utav den första, där Dalen först får både grepp om och utdelning i matchen genom Hanna Berglund och Victoria Ström innan Västra får ordning på en av sina vändningsförsök och Linnea Bäckström kan elegant sätta sitt tredje mål i matchen och 5-3 är ett faktum. Resterande tid av perioden är det Dalen som trycker på och försöker forcera in ytterligare mål medans Västra ligger och lurpassar i väntan på bra lägen för sina farliga spelvädningar.

Även den tredje perioden inleds som de två andra dvs ett övertag från Dalens sida som resulterar i mål. Denna gång via Alva Nybjörk och Isabelle Hjulborgs klubbor. Men nu saknas kraften från Umeå Västras sida för att replikera och nu sjunker även matchkvalitén för båda lagen. Efter en time out och ett sista försök att vända tillbaka matchen tar kraterna helt slut för Umeå Västras spelare och Dalen kan göra några mål innan slutsignalen ljuder och slutresultatet 9-3 är ett faktum. En stor eloge till cupens tvåor Umeå Västra för en väl genomförd turnering och stort grattis till turneringens vinnare IBK Dalen!