IBK Dalen vann det första slaget om Umeå

IBK Dalen inleder Umeå Scandic Cup på bästa sätt genom att besegra konkurrenten och SSL-kollegan Team Thorengruppen SK med 8-5 (1-1, 2-4, 5-0) i ett riktigt prestigemöte.

I en inte allt för händelserik första period är det ett Dalen som under långa stunder med sin höga press försöker stressa fram misstag från TTG SK, dock utan någon större utdelning. Att det fortfarande är tidigt på säsongen märks på bägge lagen då den så avgörande tajmingen i anfallsspelet långa stunder lyser med sin frånvaro. En period som ändå bjuder på ett mål från respektive lag genom Tobias Bergfors och Jonas Landström.

Den andra perioden är betydligt mer öppen och mer händelserik och Thorengruppen tar ett spelmässigt grepp om matchen och bollinnehavet, tills viss del tack vare två powerplay. Ett spelmässigt övertag som man även klarar av att omsätta till mål och vid ställningen 3-1 är Dalen riktigt illa då TTG även har bud på mer. Dalen lyckas stabilisera upp spelet någorlunda och kan bla genom två viktiga mål av Ketil Kronberg gå till pausvila med ett inte helt överkomligt underläge (5-3 fördel TTG).

I den sista perioden visar Dalen sin SSL-klass och visar då främst på en ökad effektivitet. Alexander Hedlund blixtrar till med två riktiga klassmål var av det första är av den högre tekniska skolan, då han på egen hand reducerar till 4-5. Efter Daniel Sonidssons 7-5 kan Dalen utan något större bekymmer hålla undan och tillslut vinna årets första prestigemöte med 8-5 efter ett sista mål i tom bur och genom denna seger sätta sig själva i en mycket bra sits inför resterande del av Scandic Cup.