Final Herr Elit: IBK Dalen-Sundsvall

18.00 Final IBK Dalen-Sundsvall FBC/Ungdom (Herr Elit)

Här får en något oväntad final att se fram emot då inte många i förväg trodde att division 1-laget Sundsvall FBC skulle ro på någon av de två SSL-jättarna (Dalen och TTG), men det var precis vad man gjorde och ett efter ett fint genomfört gruppspel har man nu nått en välförtjänt finalplats. Dalen och sin sida har efter den inledande prestigekampen mot TTG (som man vände sista perioden) avfärdat övrigt motstånd som väntat ganska enkelt och tar nog sig an finalen på samma energifyllda sätt som de gjort med samtliga tre tidigare matcher.

Att resultatet i gruppspelet dessa lagen emellan skrevs till 14-5 är ingen garanti för att ytterligare en lätt överkörning i finalen. Sundsvall visade i lördagens sista och för dem helt avgörande gruppspelsmatch mot TTG att man både har ett försvarsspel som långa stunder står emot SSL-bombardemang samt ett effektivt kontringsspel som ställer till det för det allra flesta lag. Man ska heller inte underskatta den mental fördelen Sundsvall har genom att inte behöva känna något press och bara kunna gå ut och spela sitt spel utan några förväntningar utifrån. Missa inte denna match med andra ord!

Matchens duell:
Urban Karlsson vs.Thomas Stenlund. I cupens sista duell ser vi två tränarprofiler mot varandra. Kan Karlsson motivera sina spelare att prestera på topp då de “bara” möter ett div 1-lag i finalen? Kommer Stenlund att kunna få sina adepter att återigen klara av samt orka genomföra ytterligare en match mot på förhand övermäktigt motstånd? Vem av dem kommer vi höra mest av ända hem till oss via våra skärmar? Se matchen för att få dessa svar!

Se finalen här!