Fullmatad innebandylördag!

Nu inleds Umeå Scandic Cups mest fullspäckad dag med hela 24 matcher som skall genomföras från kl 09.00 fram till närmare 21.00 denna lördagkväll. Det kommer spelas en mängd underhållande och högintressanta matcher som man inte kommer vilja missa.

Det är H2-3 klassen som inleder cupdagen med att dra igång 4 matcher redan 09.00.

Öjebyns IBF-Umeå City IBF

IBS Dalen-Vattjoms IK

TTG IBK-FBC Lo

FBC Moröbacke-Jäbo IK

Av dessa åtta lag visade främst Vattjoms IK och TTG IBK på frejdiga och bra insatser under fredagskvällen och skall bli intressanta att följa under fortsättningen av dagen. Även de något äldre spelarna i Jäbo visade prov på finess när man på ett elegant sätt manövrerade ut FBC Lo i premiäromgången. Samtliga lags spelarbredd samt fysiska status kommer under lördagen att testas till fullo då de skall genomföra ytterligare en match redan kl15.00 igen. Kan detta bli en parameter som avgör utgången i den så viktiga sista omgången innan slutspelet inleds på söndagen?

Öjebyns IBF-IBS Dalen

Vattjoms IK-Umeå City IBF

Jäbo IK-TTG IBK

FBC Lo-FBC Moröbacke

I den något större D1-2 klassen ska det genomföras inte mindre än tio matcher under dagen där dessa lag även hinner inleda sitt slutspel under kvällen. Men först ut är den så avgörande sista gruppspelsomgången som spelas 11.00.

Gävle GIK-IBF Dalen

Örnsköldsviks IBF-RIG Umeå

Sävar IK-Gamla Stan IBK

Obbola IK-Klockarbergets BK

De tre första av dessa fyra matcher är rena gruppfinaler där bägge lagen redan är klara för kvartsfinalspel men där en seger skulle innebära gruppseger och en något lättare väg genom slutspelet i jakten på cupguldet. I den fjärde matchen jagar Obbola revansch efter en rätt blek insats mot Umeå Västra tidigare i veckan och vid vinst med ett antal måls differens så lever även slutspelsdrömmen för dem.

I likhet med H2-3 klassen så spelar även dessa lag ytterligare en match denna dag och det gör man i form av slutspelsmatcher. Oavsett om man som lag lyckats vara bland de åtta bästa och får spela A-slutspel (spelas kl19.00) eller skall ta revansch i B-slutspelet (spelas kl17.00 och 19.00) så kommer det bli en intensiv matchdag för dessa lag.

17.00 B-slutspel Holmsund City -Dalen DJ18

19.00 B-slutspel 3:a grupp B-Ersboda SK

19.00 Kvartsfinal 1

19.00 Kvartsfinal 2

19.00 Kvartsfinal 3

19.00 Kvartsfinal 4

I H1 klassen är det inte riktigt dags för slutspel än då samtliga grupper skall till att avgöras nu under lördagens först. I dagens första match (redan 09.00) ser vi två lag som jagar sin första vinst efter att både ÖIBK och Luleå inlett sitt gruppspel under fredagen med varsin förlust. I mängden av intressanta matcher denna dag så får man inte missa matchen mellan Gamla Stan IBK och TTG Ungdom SK. Gamla Stan är erkänt duktiga på att utveckla talanger och har de senaste åren fostrat en mängd spelare som tagit steget vidare till att bli etablerade SSL-spelare. Och då även TTG Ungdom är innehavare av ett antal mycket lovande bolltalanger så borde detta vara en måstematch för en riktigt innebandyentusiast att beskåda. Vem vill inte se några av alla framtida SSL-spelare på planen redan nu? Inte heller matchen mellan Örnsköldsvik och GUIF med profiler som Jim Johansson, Simon Sundström samt Andreas Holmgren bör vara något en supporter av sporten vill missa!

09.00 Örnsköldsvik IBK-IBK Luleå

11.00 Sundsvalls FBC/Ungdom-Gamla Stan IBK

17.00 IBF Dalen-Sundsvalls FBC/Ungdom

17.00 Gamla Stan IBK-TTG Ungdom SK

17.00 Örnsköldsvik IBK-Gimonäs Umeå IF

17.00 IBK Luleå-RIG Umeå

Som ni ser blir detta en cupdag något utöver det vanliga med något för alla smaker, oavsett om man vill se spännande sista minuten-mål i i avgörande gruppspelsmatcher eller slutspelsmatcher som går till förlängning, gamla profiler som visar sin rutin eller unga respektlösa talanger, som så kommer ni inte bli missnöjda. Så det är bara att sätta sig tillrätta hemma framför skärmarna, detta vill ni inte missa!

Här hittar ni alla matcher