Tillbakablick på torsdagens matcher

H1. Tors dagskvällen inleddes på ett högintressant sätt då RIG Umeås killar (som mer eller mindre promenerade hem cupguldet för två helger sedan i HJ18-klassen) tog sig an profilstarka GUIF i H1-klassen. Ett motstånd som skulle visa sig allt för tufft då Gimonäs klubben efter en rakt igenom stabil insats kunde vinna med imponerande 8-3 (2-1,3-2,3-0). I GUIFs profiltyngda trupp var det tillslut Simon Sundström med sina tre mål som stack ut lite extra. Om GUIF klarar av att följa upp denna premiärseger med ytterligare bra prestationer bör man segla upp som en av toppkandidaterna till av att ta hem turneringssegern.

D1-2. Det spelades inte bara en H1-match denna kväll utan ytterligare tre matcher i D1-2 klassen lades till handlingarna. Först ut var matchen mellan IBS Dalen och Holmsund City IBC , där ett stabilt och ramstarkt Dalen tog en imponerande seger med siffrorna 8-2 (2-1,2-0,4-1). I Dalen hittar vi två stycken tvåmålsskyttar i Saga Burvall och Lydia Elstig, ytterligare ska nämnas att i denna match gjorde 18-åriga japanskan Mahiro Shimizu sin Dalendebut och bidrog både med ett fint offensivt spel samt ett mål.

I kvällens två sena matcher möttes RIG Umeå - Ersboda SK 6-3 (1-0,2-2,3-1) samt Sävar IK-IBF/IBS Dalen 4-2 (3-1,0-1,1-0). Att dessa två lag skulle stå som segrare var kanske ganska väntat, men att det skulle sitta så hårt inne var desto mer överraskande. Ersboda stressade länge RIG Umeå i matchen och när nyförvärvet Amelia Lidgren för andra gången under kvällen hittade nätet i inledningen av den sista akten var 3-3 ett faktum. RIG Umeå hanterade dock situationen på bäst sätt och kunde ta tillbaka initiativet och rycka ifrån med betryggande tre måls marginal tillslut. Även det unga Dalenlaget stod upp oväntat bra som det betydligt mer rutinerad Sävar och tillät dem inte ostört få spela sitt spel. Men även här lyckades den på förhand tippade favoriten att tillslut reda ut det pressade läget och avgå med segern.

Här hittar ni målen från alla matcher som spelats under den andra veckan av Umeå Scandic cup