Forssell sköt GUIF till final

GUIFs förutsättningarna inför matchen HJ18 sista gruppspelsmatch var tydliga, se till att inte förlora matchen mot Dalen och ni är i Umeå Scandic Cup-final. Matchen slutar tillslut 4-4 (1-3,2-0,1-1) och jublande glada GUIF-spelare har nu en final mot RIG Umeå att se fram emot under söndagen.

Det var dock inte på långa vägar en enkel match för GUIF. IBF Dalen med mindre press på sig än sina motståndare inledde matchen klart bäst och hade också en 3-1 ledning med sig in efter den första perioden. Ett underläge som GUIF som tar ikapp i den andra perioden genom ett överlag bättre och rakare spel i anfallszonen. Formstarka Viktor Forssell har tidigare under turneringen visat upp sin målfarlighet och även i denna match kliver han fram genom att först sätta det så viktiga 3-3 innan paus och av bara farten ge sitt lag ledningen i den sista perioden genom ett rappt direktskott i power play.

Matchens slutskede blir dock högdramatisk då Dalen först lyckas kvittera och med bara minuter kvar dessutom får med sig ett numerärt överläge. Trots en man mindre på banan och ett konstant slutforcering från Dalen lyckas GUIF freda sig och en poäng och säkrad finalplats är ett faktum.