Umeå Scandic Cup är sanktionerad av Svenska Innebandyförbundet. Matcherna spelas 3x20 minuter effektiv speltid med 5 minuters paus. Ett undantag för speltiden är i juniorklasserna där matcherna spelas 3x20 minuter rullande tid och de 3 sista minuterna är effektiva.

Poängberäkning (hämtat från tävlingsbestämmelserna §5):

Placering i turnering avgörs enligt nedan där man går steg för steg tills man kan särskilja de placeringar som behöver särskiljas.

• Turneringensplacering avgörs genom antal poäng i aktuell grupp.
  • Vid lika poäng avgörs placering genom inbördes möte. Det vill säga att en ny tabell räknas fram med berörda lag.
  • Inbördes placering avgörs genom antal poäng
  • Vid lika poäng avgörs placering genom inbördes målskillnad, det vill säga skillnaden mellan antal gjorda och insläppta mål.
  • Är målskillnaden lika placeras det lag främst som har gjort flest inbördes mål.
  • Är lagen trots detta lika avgörs placering genom total målskillnad där alla resultat i gruppen räknas.
  • Är målskillnaden lika placeras det lag främst som totalt gjort flest mål i gruppen.
  • Är lagen trots detta lika placeras det lag främst som har minst utvisningsminuter i gruppen.
  • Är lagen trots detta lika sker lottning mellan de lag som ej kunnat särskiljas.

Om en slutspelsmatch slutar oavgjort, avgörs matchen med 5min sudden om det fortfarande är oavgjort så sker straffavgörande med 5 straffar och därefter suddenstraffar om det fortfarande är oavgjort.

Arrangören äger rätt att välja hall för de olika kvartsfinalerna och semifinalerna ska spelas i. Detta kommer att kommuniceras ut så fort som möjligt efter sista gruppspelsmatchen är spelad.