Elis Andersson sköt segern till GUIF

Guif visade med största tydlighet att man återhämtat sig på bästa sätt efter onsdagens förlust mot RIG Umeå genom att nu besegra TTG Ungdom med 4-2 (1-1, 1-0, 2-1). Segerorganisatör blev Elis Andersson med GUIFs båda mål i sista perioden.

Större delen av matchen präglades av mycket kamp och vilja där TTG Ungdom tilläts vara det lag med det största bollinnehavet. GUIF var dock långt ifrån ofarliga när de gång efter annan stack upp i farliga kontringar. Att GUIFs 2-1 ledning inför den sista perioden på något sätt kändes stabil är kanske att överdriva, men tack vare sitt disciplinerade försvarsspel och sina vassa omställningar kändes resultatet ändå någorlunda logiskt. Att Elis Andersson är i bra form visade han redan under onsdagen med tre poäng mot självaste RIG, och poängformen verkar ha konserverats även till denna match då han i slutakten satte de så viktiga 3-1 och 4-2. Trots ett massivt tryck i slutet av matchen med uttagen målvakt och med GUIF spelare i utvisningsbåset lyckas inte TTG Ungdom kommer närmare segern. GUIF tar alltså hem denna seger genom ett uppoffrande försvarsspel, en bra insats utav målvakt Albin Lindhagen, samt en Elis Andersson i storform. I och med denna seger är fortfarande gruppen vidöppen och en otroligt spännande sista omgång väntar dessa lag under lördagen.