Skellefteåduon ledde Dalen till seger i premiärmatchen

IBK Dalens damer kan efter en väl genomförd första match i Umeå Scandic Cup besegra RIG Umeå med siffrorna 6-1 (3-1, 2-0,1-0). Högst delaktiga i denna seger är tidigare KAIF-duon Emma Bäcklund och Hanna Markstedt efter att tillsammans gjort lagets 4 första mål.

Efter en jämn inledning på matchen och även ett ledningsmål av RIG Umeå genom Malin Lindgren höjer fjolårets SSL-lag tempot och kan efter tre väl genomförda perioder tillslut ta hem en övertygande första seger. Hanna Markstedt kvitterar RIGs ledning med ett backskott innan det är Emma Bäcklunds tur att innan periodpaus visa upp sitt målskytte genom två snabba mål.

När Markstedt sedan påpassligt och resolut trycker in 4-1 från nära håll känns matchen mer eller mindre redan avgjord trots mycket tid kvar på klockan. Dalens fysiska och tuffa försvarsspel ger RIG Umeå väldigt lite tid att skapa någon form längre tryck i den offensiva zonen vilket resulterar i väldigt få skapade chanser. När Dalen även gör 5-1 innan paus känns det mer eller mindre som spiken i kistan.

Den sista perioden blir något av en transportsträcka då RIG Umeå mer verkar prioritera försvarsspelet än ett att omdömeslöst jaga mål framåt, och Dalen verkar nöjda med att spela av matchen. I matchens sista powerplay utökar De svarta laget sin ledning ytterligare genom Camilla Lundin och slutresultatet 6-1 är ett faktum.