Strandberg höll nollan mot Kågedalen

IBK Dalen fortsätter att imponera i Umeå Scandic Cup och under lördagen var det Kågedalens tur att få känna på lagets goda form. Efter att ha genomför tre perioder utan att några större dippar visar slutresultatet på imponerande 14-0 (3-0,7-0,4-0) vilket samtidigt innebär att Jennifer Strandberg fått äran att hålla nollan i matchen.

Under större delen av den första perioden gör Kågedalen det mesta rätt och lyckas långa stunder hålla de forna SSL-spelarna utanför sig och borta från de farliga centrala ytorna. Men mot ett så pass bra lag som Dalen räcker det inte med att ligga rätt utan att också vinna de många dueller som uppstår på planen. I just de momenten har Dalen för dagen allt för skickliga spelare och man skapar på så sätt allt fler farliga numerära överlägen på planen. Efter “bara” tre mål den första perioden lossnar det ordentligt i den andra där man gör hela sju mål. Trots den stora ledningen inför sista perioden fortsätter Dalen att spela koncentrerat för att på så sätt hjälpa sin målvakt att få hålla den så åtråvärda nollan. Detta lyckas man med och man har nu en semifinal att se fram emot under söndagen. Som extra kuriosa kan vi konstatera att kampen mellan systrarna Bäcklund (Emma i Dalen och Wilma i Kågedalen) nog togs hem av Emma som stod för ett äkta hattrick i slutet av tredje perioden.