Nu ska det avgöras!!

Då var det dags att genomföra den sista dagen av Umeå Scandic Cup för den här gången, och det gör vi på allra bästa sätt med en cupdag fylld av slutspelsmatcher!

Först ut har vi två spännande semifinaler i H2-3 klassen. I den första matchen möts Öjebyns IBF och FBC Moröbacke där bägge lagen har vuxit sig in i turneringen allt mer och presterat allt bättre. Återstår att se vilket av dessa två lags formkurvor som har nått högst efter denna match. I den andra semifinalen möter hittills obesegrade Team Thorengruppen IBK de för Umeåpubliken mer okända Vattjoms IK. De två vinnarna från dessa matcher gör sedan upp om Scandic Cup-guldet senare i eftermiddag i den prestigeladdade finalen.

10.00 Öjebyns IBF-FBC Moröbacke

10.00 Thorengruppen IBK-Vattjoms IK

15.00 Final

Följ alla matcher här

Även i damklassen är det dags för semifinalspel och två väldigt ovissa matcher. I semifinal 1 tar sig Örnsköldsviks IBF ann Klockarberget BK. Klockarberget lär gå in i matchen med gott självförtroende efter att i kvartsfinalen mot Sävar IK kvitterat med minuten kvar för att sedan fixa avancemanget via straffar. Kan vi hoppas på en lika spännande semifinal?

I den andra matchen möts Gamla Stan och RIG Umeå. Ett Gamla Stan som vuxit in i turneringen och stod för en mycker ramstark insats i sin kvartsfinal mot Umeå Västra när man på ett skickligt sätt kombinerade ett fysiskt försvarsspel med genomtänkta attacker i hög fart. En insats på samma nivå eller ännu högre lär dock krävas för att rå på alltid duktiga RIG Umeå. Innan finalen i denna damklass går av stapeln skall även B-finalen avgöras. Klara för denna match är två klassiska Umeålag i form Holmsund City och Ersboda SK. Vilket av dessa två lag har mest kraft kvar för att bärga finalsegern?

12.00 Örnsköldsviks IBF-Klockarberget BK

12.00 Gamla Stan IBK-RIG Umeå

14.00 B-final Holmsund City-Ersboda SK

16.30 Final

Följ alla matcher här

Den tredje och sista klassen att starta sitt semifinalspel under söndagen är H1 klassen där två högkvalitativa semifinaler väntar oss. Först ut är obesegrade Gimonäs Umeå IF mot Sundsvall FBC/Ungdom. Två lag med otroligt höga toppar när man får spelet att stämma till fullo. Hittills har GUIF varit det lag som visat att man i längre stunder klarar av att komma upp mot mot dessa toppar. Återstår att se om de klarar av att prestera på samma sätt i denna match eller om det blir det ungdomliga laget från Sundsvall som kniper finalplatsen. Den andra semifinalen blir en äkta prestigekamp mellan två lag som känner varandra väl. Många av spelarna är jämngamla och klasskamrater så förutom en plats i finalen så ligger även rätten att gå till skolan med ett extra stort leende på läpparna kommande vecka i potten. Efter dessa två förhoppningsvis mycket sevärda matcher väntar sedan finalen och den sista matchen i årets väldigt speciella upplaga utav Umeå Scandic Cup. Missa den inte!

10.00 GUIF-Sundsvall FBC/Ungdom

12.00 TTG Ungdom SK-RIG Umeå

17.00 Final H1

Följ alla matcher här