10 matcher på fredagkväll!

Under fredagen är samtliga tre klasser (H1, H2-3 och D1-2) igång och inte mindre än tio matcher skall genomföras innan kvällen är slut.

I H1-klassen spelas en mycket intressant match i form av TTG Ungdom SK mot Sundsvall FBC/Ungdom . Två lag med med en ungdomlig framtoning och trupperna fyllda med talangfulla spelare borgar för en mycket sevärd och intressant match. TTG U inledde sitt cupdeltagande redan under onsdagen genom att besegra IBF Dalen med 7-6, medan Sundsvall gör sin första matchen i turneringen.

Förutom denna match spelas även intressanta IBK Luleå - Gimonäs Umeå IF samt RIG Umeå - Örnsköldsviks IBK i H1-klassen.

I D2-3 klassen spelas hela fyra matcher denna kväll och i samtliga av dessa finner vi lag med sin hemvist en bra bit utanför Umeås gränser. Eller vad sägs om:

Gävle GIK (47 mil) vs. Holmsund City

FBC Lo (19 mil) vs. Jäbo IK (11 mil)

Ersboda SK vs. Örnsköldsviks IBF (11 mil)

Klockarbergets BK (28 mil) vs. Umeå Västra

Om något av dessa lag blir tvungna att efteråt använda sig av klyschan “vi satt kvar på bussen” eller om de längre resorna istället gett möjlighet till ännu mera taggning återstår att se men det är alltid intressant med nya bekantskaper så dessa matcher bör inte missas.

Även i H2-3 klassen hittar vi några för Umeåpubliken exotiska lag, när FBC Moröbacke tar sig an TTG IBK samt Vattjoms IK ställer upp mot Öjebyns IBF under denna fullspäckade fredagkväll. I den första av dessa två matcher är det verkligen två helt skilda typer av lag som ställs mot varandra. Älgarna (Moses) från Moröbacke är nästan samtliga i slutet av sina innebandykarriärer till skillnad från det mycket yngre TTG vars spelare i år gör sina första matcher som seniorspelare (dvs 16 åringar). Återstår att se om det blir ungdomlig entusiasm eller klok rutin som går segrande ur den striden. I kvällens sista match är det alltså två långväga gäster som skall göra upp om segern. Det kan bli en match att minnas när kvarterslaget från Piteå tar sig an de ungdomliga Vattjom från västernorrlands djupa skogar. En fredagkväll i alla innebandyentusiasters smak med andra ord. Håll till godo!

Här hittar ni alla matcher och hur ni kan följa dem!