Ingen skräll när IBK Dalen kunde spela hem Umeå Scandic Cup

IBK Dalens herrar tog hem Umeå Scandic Cup 2020 genom att i finalen besegra överraskningen Sundsvall FBC/Ungdom med övertygande 15-2 (5-0,6-1,4-1).

Efter att ha sett Sundsvall under långa stunder stänga ner och störa ett så bra lag som Team Thorengruppen under lördagen fanns förhoppningarna på en jämn och spännande finalmatch även idag. En förhoppning som inte helt grusades till en början. Men trots några fina spelvändningar och en handfull farliga chanser framåt och att man lyckats hålla emot någorlunda bra de inledande minuterna tvingas Sundsvallspelarna gå till periodpaus med fem måls underläge. Dalen är helt enkelt någon nivå för bra denna final. Framför allt Christoffer Andersson med två mäktiga dragskottsmål utifrån visade på riktigt hög klass under den första perioden..

För den som hoppats på att Sundsvall under den första pausen skulle hittat någon bra lösning för att jämna ut matchen kom snabbt att bli besviken då Dalen inom de sex första minuterna.av den andra perioden gjort ytterligare fyra mål i matchen. När perioden är slut har Sundsvall spräckt sin målnolla och även producerat ytterligare några vassa chanser i ett väl genomfört power play. Trots detta visar resultattavlan på jobbiga 11-1 när det är dags för den andra och sista periodpausen.

Den sista perioden bjuder inte på några större överraskningar och slutar 4-1, vilket ger slutresultatet 15-2, och i och med det är IBK Dalen årets mästare i Umeå Scandic Cup.