Örnsköldsviks andra period gav seger i premiären

Örnsköldsviks IBK fick bästa tänkbara start på sitt deltagande i årets Umeå Scandic Cup när man besegrar IBF Dalen under fredagskvällen i damernas Elitklass. Efter att ha ryckt till sig en 4-1 ledning i början av den andra perioden släpper man sedan aldrig greppet om matchen och vinner tillslut med 6-3 (2-1, 2-0, 2-2).

Det är dock Dalen som tar ledningen i matchen genom Emelie Eliasson en bit in i den första perioden. En ledning man endast innehar en kort stund då ÖIBK både kvitterar och tar ledningen innan den första perioden är till ända.

Det är sedan under den första halvan av den andra perioden som segerrycket kommer, då Hanna Kristoffersson först själv gör 3-1 för att sedan spela fram till 4-1 och tvingar genom detta Dalen att ta time out.

När även 5-1 kommer i inledningen av den sista perioden är matchen definitivt över, trots två mål från Dalens sida i slutskedet av matchen blir det aldrig riktigt nerv i matchen igen.

Örnsköldsvik har nu en gruppfinal att se fram emot mot Umeå Västra under lördagen medan Dalen istället får rikta in sig på att spela om placering 5 och 6 under söndagen.