RIG Umeå tog sin andra seger inom loppet av 24 timmar

Igår tog vann RIG Umeå planenligt sin inledande gruppspelsmatch i HJ18-klassen över GUIF, idag kom även nästa seger efter att man besegrat IBF/IBS Dalen med hela 14-3 (2-1, 4-0, 8-2).

Trots det täta matchandet visade inte RIG Umeå det minsta tecken på att trötthet och man tog redan i inledningen av matchen tag i taktpinnen genom ett stort bollinnehav samt ett tidigt ledningsmål av Gabriel Kohonen. Trots fortsatt dominans föll inga fler mål förrän i slutet av den första perioden, då Dalen första kvitterat till 1-1 innan RIG i eget boxplay kunde spika periodresultatet 2-1 genom Alfred Sandström.

Efter en något spelmässigt jämnare inledning av den andra perioden trampar sedan RIG Umeå verkligen på gasen, vilket resulterar i 4 mål och en stabil ledning inför den sista perioden.

I likhet med gårdagens seger mot GUIF så visar RIG Umeå inga tendenser till att slappna av, snarare det motsatta. Publiken framför sina skärmar bjöds på det ena snygga målet efter det andra, och trots att Dalen inte på långa vägar slutade kämpa så räckte man helt enkelt inte till mot ett av Sveriges absolut bästa lag. Segersiffrorna skrivs tillslut till hela 14-3 vilket sätter RIG Umeå i en väldigt fin sist inför fortsättningen av Umeå Scandic Cup.