Vi sammanfattar fredagen!

Även ikväll var samtliga tre klasser igång och hela fem haller tog emot de förväntansfulla lagen. Kvällens första match i damklassen spelades mellan Ersboda SK och Örnsköldsviks IBF, och precis som under onsdagen fick Ersboda inkassera en förlust trots att man både spel- och resultatmässigt väl hängt med motståndarna i större delen av matchen. Efter tre mål inom kort tid i den sista perioden och 5-5 på resultattavlan får man tillslut se sig besegrade med 5-7 (1-2,1-4,3-1).

För unga Umeå Västra blev det en betydligt tuffare match idag mot Klockarberget än den mot Holmsund under onsdagen. Trots ledning efter första perioden och mängder av skapade chanser i den sista perioden fick man ändå tillslut se sig besegrade med 4-5 (1-0,2-4,1-1).

Även matchen mellan Holmsund och Gävle GIK blev en svängig och mycket spännande historia där Gävle med minsta möjliga marginal vinna matchen 6-5 (1-2,2-1,3-2).

I Herr 2-3 klassen imponerade unga TTG IBK när man utan större bekymmer kunde avfärda rutinerade FBC Moröbacke med hela 9-2 (3-0,2-1,4-1). Laget är fyllt med intressanta spelare att följa för framtiden men i just denna match stack Arvid Granvik och Hugo Gunneriusson med både poängproduktion och ett fysiskt vägvinnande spel.

I de två övriga matcherna i denna klass visade Jäbo på rutin och spelskicklighet när man manövrerade ut FBC Lo med 8-2 (3-0,1-1,4-1), medans Vattjom var det starkaste laget i matchen mot Öjebyn och vann med 10-5 (3-1,3-1,4-3) .

I H1 klassen fick RIG Umeå revansch efter onsdagens premiärförlust (3-8 mot GUIF) när man bättre än motståndarna ÖIBK lyckades hantera det så speciella parkettgolvet i UEA Arena Vatten och vinna med 6-3 (3-1,2-1,1-1). ÖIBK var laget som långa stunder förde spelet men RIG Umeå visade sig skickligare i de avgörande lägena.

I samma grupp fortsätter GUIF sitt segertåg när man besegrade IBK Luleå med 8-5 (2-2,4-0,2-3). Ett resultat som kunde ha varit några mål större om man inte slagit av på takten i den sista perioden. GUIFs Carl Wadsten hade en fin kväll med fem (3+2) poäng från sin klubba.

För IBF Dalen har det istället gått mindre bra då man under torsdagskvällen inkasserade sin andra förlust i gruppspelet. Gamla Stan tog efter 5-2 i den första perioden ett järngrepp om matchen, ett grepp man sedan aldrig riktigt släppte taget om och kunde mer eller mindre kontrollera matchen de två sista perioderna och tillslut vinna med 7-4 (5-2,0-0,2-2).

Kvällens sista H1 match mellan TTG Ungdom och Sundsvalls FBC/Ungdom blev det som väntat en riktig prestigekamp mellan två lag fyllda med spelare med högre målsättning än div1. Trots underläge inför den sista perioden visade sig TTG Ungdom vara det för kvällen vassare laget och kunde i sista perioden både gå ikapp och förbi. Siffrorna skrevs tillslut till 8-6 (1-2,2-2,5-2).